Leadership to Results

Leiderschapsverruiming
Het programma Leadership to Results is een intensief programma voor leidinggevenden, managers en managementteams die een fundamentele verruiming zoeken van hun visie op leiderschap. Het programma bestaat uit vijf modules van twee dagen waarin we op ontdekkingsreis gaan naar ieders oorspronkelijke leiderschapsstijl en leiderschapspotentieel. Daarnaast komen thema’s aan de orde als leiderschapsrollen (leiden, managen en teamcoachen), leiderschaps- en gedragspsychologie, groepsdynamica, systeemdenken en organisatiebewustzijn. Deelnemers werken met praktijkvoorbeelden zodat de theorie voortdurend wordt gekoppeld aan oefening, feedback en reflectie.

Leiderschapspentagram
Als instrument voor verdieping van zelfkennis gebruiken wij een model genaamd het Leiderschapspentagram. Dit pentagram omvat de verschillende gebieden van ‘mens-zijn’. Het gaat om drijfveren vanuit oorspronkelijkheid versus ego, om fysieke vitaliteit en potentieel, emotionele competentie, congruente communicatie en de wijze waarop dit alles gestalte krijgt in het leiden van het team of de organisatie. Er bestaat een voortdurende wisselwerking tussen deze domeinen. Als een of meer van de domeinen te weinig aandacht krijgen, dan heeft dit een duidelijke invloed op de andere gebieden en veroorzaakt het een disbalans in het leven. En daarmee ook in uw leiderschap.

Wat levert ’t op?

Voor het individu
Meer zelfkennis, inspiratie en vitaliteit. Leven en werken vanuit je eigen kracht en potentie. Verdieping en bewustwording.

In teams
Elkaar echt zien en verstaan. Aanvullen en versterken. Transparantie in samenwerking. Verbondenheid en gedragenheid.

Voor de organisatie
Een eenduidige koers en strategie. Kraakheldere communicatie. Gedragen doelen en focus op resultaat.