Het Enneagram in teams en leiderschap

De meerwaarde van het Enneagram
Goede samenwerking en communicatie binnen een team is in grote mate bepalend voor de kwaliteit van de resultaten. In de teamdag: ‘Samenwerken met het Enneagram’ gaan we hiermee op interactieve wijze aan de slag. Het Enneagram is een effectief instrument voor persoonlijke- en teamontwikkeling. Het is een eeuwenoud model met 9 persoonlijkheidsprofielen en geeft inzicht in denk-, gevoels-, en gedragspatronen. Elk profiel kent een goed ontwikkelde en geconditioneerde strategie om zichzelf, anderen en de omgeving tegemoet te treden en heeft eigen kwaliteiten, valkuilen, drijfveren en ontwikkelingspunten. De typen verschillen in wat ze nastreven, waar ze hun aandacht op richten, wat ze vermijden, in hoe ze communiceren en leiding geven.

Het persoonlijkheidsmodel wijst tevens de weg voorbij de beperkingen van de persoonlijkheid en laat een breder perspectief van mens-zijn zien. Kortom, de wijsheid van het Enneagram is een aanwinst voor leidinggevenden, managers en medewerkers op elk niveau van de organisatie.

Resultaten voor teamleden

  • Inzicht in je eigen persoonlijkheidstype, je leiderschaps- en communicatiestijl
  • Inzicht in je kwaliteiten, valkuilen en allergieën
  • Begrip en waardering voor verschillen tussen teamleden
  • Beter kunnen benutten van elkaars sterke kanten
  • Inzicht in teamrollen en teamdynamiek
  • Aanknopingspunten voor verdere persoonlijke- en organisatieontwikkeling

Maximaal effectief in samenwerking
De verschillende persoonlijkheidstypen binnen het Enneagram begrijpen, helpt je de taal spreken van mensen met een ander basistype. Daardoor wordt echte communicatie mogelijk en kun je effectiever omgaan met conflicten, efficiënter werken, politieke spelletjes overstijgen en verschillende managementstijlen appreciëren. Zo maximaliseer je de effectiviteit in de samenwerking binnen je team. Organisults biedt een teamdag en aanvullende opvolgsessies.

Meer informatie over vervolgsessies met het Enneagram.

Meer informatie over het Enneagram

Het internet biedt veel informatie over het Enneagram. Wij hebben vast nuttige informatie over de Enneatypes in het bedrijfsleven op een rij gezet.

Wat levert ’t op?

Voor het individu
Meer zelfkennis, inspiratie en vitaliteit. Leven en werken vanuit je eigen kracht en potentie. Verdieping en bewustwording.

In teams
Elkaar echt zien en verstaan. Aanvullen en versterken. Transparantie in samenwerking. Verbondenheid en gedragenheid.

Voor de organisatie
Een eenduidige koers en strategie. Kraakheldere communicatie. Gedragen doelen en focus op resultaat.