Visie persoonlijke ontwikkeling

Waarom persoonlijke ontwikkeling?
De behoefte aan persoonlijke ontwikkeling kan ontstaan vanuit de wens om bepaalde resultaten te bereiken, om persoonlijke effectiviteit te vergroten, vanuit een gevoel van onvrede of stagnatie of vanuit de behoefte aan verdieping en groei. Op diverse manieren ondersteunen wij het individu bij het vrijmaken van potentiƫle kwaliteiten zodat hij of zij optimaal kan functioneren in zijn of haar context. Investeren in persoonlijke ontwikkeling geeft groei- en veranderprocessen van individuen en organisaties een krachtige impuls.

Van inzicht naar resultaat
Persoonlijke ontwikkeling vraagt in de eerste plaats bewustwording. Wie ben je als mens? Wat inspireert jou? Wat zijn jouw talenten en vermogens? In welke context kom jij goed tot je recht? Het vraagt daarnaast eerlijk durven kijken naar beperkende gedragspatronen, opvattingen en gevoelens die een ongewenste situatie in stand houden. Tot slot vraagt het omzetten van inzichten in ander gedrag. Dit proces vraagt tijd, gerichte aandacht en oefening zodat de gewenste verandering daadwerkelijk geĆÆnternaliseerd wordt.


Intrinsieke verandering
We begeleiden individuen in het vinden van eigen antwoorden. Hoe meer iemand over zichzelf ontdekt, des te beter is hij/zij ook in staat om anderen te begrijpen. Des te beter ook kan de functie of de rol van bijvoorbeeld teamlid of leidinggevende worden vervuld. We reiken tevens concrete instrumenten aan om tot nieuwe keuzes te komen en stappen te zetten in de gewenste richting. Een verandering dient binnen de reikwijdte van de vermogens en talenten van het individu te liggen en dient realistisch te zijn in de context. Organisults ondersteunt het proces van persoonlijke ontwikkeling binnen organisaties op diverse manieren:

Wat levert ’t op?

Voor het individu
Meer zelfkennis, inspiratie en vitaliteit. Leven en werken vanuit je eigen kracht en potentie. Verdieping en bewustwording.

In teams
Elkaar echt zien en verstaan. Aanvullen en versterken. Transparantie in samenwerking. Verbondenheid en gedragenheid.

Voor de organisatie
Een eenduidige koers en strategie. Kraakheldere communicatie. Gedragen doelen en focus op resultaat.